Ademhalen is goed voor je huid én voor je gezondheid

De Gezondheids- en Schoonheidsvoordelen van Ademhalen

Ademhalen is een vanzelfsprekende handeling die we dagelijks duizenden keren doen zonder erover na te denken. Toch heeft deze eenvoudige handeling immense gezondheids- en schoonheidsvoordelen die vaak over het hoofd worden gezien. In deze blog duiken we dieper in de wereld van ademhaling en ontdekken we hoe bewuste ademhalingstechnieken niet alleen onze gezondheid, maar ook ons uiterlijk ten goede kunnen komen.

Mijn eigen ervaring met ademhalingsoefeningen

Jarenlang had ik vreselijke blaasproblemen. Letterlijk alles deed ik eraan! Niets hielp. Totdat ik twee maanden geleden weer eens gewoon met de ademhalingsoefeningen uit mijn boek Passie & Power, leven met hart en ziel begon. En ja hoor, vanaf de eerste dag had ik geen last meer. Het leek wel een wonder. Het was zó eenvoudig. Ik moet eerlijk zijn. Ik heb drie keer een avond een lichte terugval gehad. Maar die wist ik dan weer op te vangen met wat D-mannose en en wat Cystiberry van Roter. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe blij ik ben dat zo’n eenvoudige, GRATIS methode, mij zo goed geholpen heeft. Mijn man, Jacques, doet de ademhalingsoefeningen ook voor zijn onrustige hart. Ook hem helpt het heel goed! We zijn er wel achter dat we onszelf de tijd hiervoor moeten gunnen. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Zelf doe ik de Diepe buikademhaling. Zie hieronder. 

De Basis van Ademhaling

Ademhalen is het proces waarbij zuurstof wordt ingeademd en koolstofdioxide wordt uitgeademd. Deze gasuitwisseling is cruciaal voor het functioneren van ons lichaam. Zonder zuurstof kunnen onze cellen niet overleven, en zonder de afvoer van koolstofdioxide zou ons bloed snel giftig worden.

Schoonheidsvoordelen van Bewuste Ademhaling
 1. Stralende Huid
  Een verbeterde zuurstofcirculatie kan wonderen doen voor je huid. Het helpt bij de regeneratie van huidcellen, wat kan leiden tot een stralender en jeugdiger uiterlijk. Zuurstofrijke huid ziet er gezonder en vitaler uit.
 2. Minder Rimpels

  Stress is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige veroudering en rimpelvorming. Door stress te verminderen met behulp van ademhalingstechnieken, kun je bijdragen aan het behoud van een jeugdige huid.

 3. Verbeterde Huidtextuur
  Detoxificatie via diepe ademhaling kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Dit kan resulteren in een schonere huid en een verbeterde huidtextuur, omdat onzuiverheden minder kans krijgen om schade aan te richten.

 4. Glanzend Haar

  Detoxificatie via diepe ademhaling kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Dit kan resulteren in een schonere huid en een verbeterde huidtextuur, omdat onzuiverheden minder kans krijgen om schade aan te richten.

Gezondheidsvoordelen van goede ademhaling
 1. Verbeterde longfunctie

  Diepe ademhalingsoefeningen kunnen de capaciteit van je longen vergroten en de efficiëntie van je ademhaling verbeteren. Dit is vooral nuttig voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma of COPD.

 2. Stressvermindering

  Bewust ademen kan het parasympathische zenuwstelsel activeren, wat helpt om de hartslag te verlagen en een gevoel van kalmte te bevorderen. Technieken zoals diafragmatische ademhaling en meditatie kunnen stress en angst aanzienlijk verminderen.

 3. Betere bloedsomloop

  Diepe ademhaling bevordert een betere zuurstofvoorziening van het bloed en helpt bij het verwijderen van toxines. Dit kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en meer energie.

 4. Ondersteuning van het immuunsysteem

  Zuurstofrijk bloed helpt bij de bestrijding van ziekteverwekkers en ondersteunt het immuunsysteem. Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen, kun je je lichaam beter wapenen tegen ziektes.

Ademhalingstechnieken om te proberen
 1. Diepe buikademhaling

  Ga comfortabel zitten of liggen. Plaats een hand op je buik en adem langzaam en diep in door je neus, vul je buik met lucht en voel je hand omhoog komen. Adem langzaam uit door je mond en voel je hand naar beneden gaan. Herhaal dit gedurende 5-10 minuten.

 2. Box breathing

  Adem in terwijl je tot vier telt, houd je adem in terwijl je weer tot vier telt, adem uit terwijl je tot vier telt, en houd je adem uit terwijl je weer tot vier telt. Herhaal dit gedurende een paar minuten.

 3. Nadi Shodhana (Wisselende Neusgatademhaling)

  Ga in een comfortabele houding zitten. Sluit je rechterneusgat met je rechterduim en adem diep in door je linkerneusgat. Sluit daarna je linkerneusgat met je rechterringvinger en adem uit door je rechterneusgat. Adem in door je rechterneusgat, sluit het dan en adem uit door je linkerneusgat. Herhaal dit gedurende enkele minuten.

Samen met de Topkuur-Bio-Kuurolie gaat je huid absoluut stralen! Lees hieronder meer over deze fantastische kuurolie.

TOPKUUR-BIO-KUUROLIE is zonder conserveringsmiddelen

Omdat ik absoluut geen conserveringsmiddelen in onze natuurlijke Topkuur producten wil hebben, kozen we voor violet glas. Het gebruik van dit glas wordt vaak geassocieerd met het verlengen van de houdbaarheid en het behoud van de kwaliteit van de inhoud. Wij streven er steeds weer naar met ons hoogwaardige product de optimale conditie van je huid te ondersteunen, waarbij je als klant kunt vertrouwen op de onvervalste zuiverheid van de kuurolie, vanaf de eerste tot de laatste druppel.

Wij richten ons volledig op natuurlijke, biologische huidverzorging én huidverbetering. In ons streven dat jouw huid het beste krijgt, kunnen we niet genoeg de nadruk leggen op zuiverheid en houdbaarheid van ons prachtige product. Dat was ook één van de redenen voor onze keuze van violet glas voor de verpakking van onze TOPKUUR-BIO-KUUROLIE.

Hieronder nog wat meer uitleg over de specifieke eigenschappen van violet glas en waardoor het bijzonder gunstig is voor het extra lang goed houden van onze kuurolie.

Bescherming tegen schadelijk licht en oxidatie

Vitamines, mineralen, aminozuren en peptides zijn gevoelig voor licht.
Violet glas staat bekend om zijn vermogen om schadelijke lichtstralen te blokkeren, met name ultraviolet (UV) en infrarood (IR) licht. Deze lichtstralen kunnen de chemische samenstelling van producten vernietigen en de afbraak van actieve ingrediënten veroorzaken. Door violet glas te gebruiken, wordt de instroom van deze schadelijke lichtstralen geminimaliseerd, wat helpt om de stabiliteit van de inhoud te behouden en de houdbaarheid te verlengen.

Dankzij de overvloed aan al de geweldige voedingsstoffen in onze TOPKUUR-BIO-KUUROLIE kunnen fijne lijntjes, rimpels, littekens en pigmentvlekken vervagen. En tevens de vaak zo gehate grove poriën verfijnen. Omdat het zowel een té droge, vochtarme huid, als een té vette, vochtarme huid in balans kan brengen, bezorgt de kuurolie ons die fantastische ‘glowing skin’ die we toch allemaal zo graag hebben.

Bescherming tot en met de laatste druppel

Gebruik onze TOPKUUR-BIO-KUUROLIE tot en met de laatste zuivere druppel als nachtverzorging, dagverzorging, haarverzorging of als een heerlijk masker. En wist je dat je ook je gezicht ermee kan schoonmaken? Niet voor niets noemen we het vaak de Alles-in-één kuurolie.

Ons product is voorzien van een handig pompje

Met het handige doseerpompje gebruik je precies de juiste hoeveelheid product, zonder verspilling. Gewoon een paar keer pompen in je hand en aanbrengen maar! Het is niet alleen handig, maar ook heel hygiënisch. Dankzij het bijgeleverde beschermkapje neem je het flesje TOPKUUR-BIO-KUUROLIE ook moeiteloos mee op reis.

We wensen je heel veel succes op weg naar een prachtige huid.

Lieve groet van Marjo

Lees meer over TOPKUUR-BIO-KUUROLIE op onze andere blogs

Winkelwagen
Scroll naar boven