EEN BOVENOOGLIFT KUNNEN WE ZELF DOEN

Op de bovenstaande rechterfoto zie je de zogenaamde ‘Voorhoofd/ooglift’ om hangende oogleden te voorkomen en te herstellen. Kortere spieren trekken de huid glad en strak.
Oefening:
Open de ogen zo wijd mogelijk en til de wenkbrauwen op, alsof je verbaasd bent. Je moet voelen dat de voorhoofdhuid optrekt. Ga meteen terug naar de uitgangspositie. Doe deze oefening snel achter elkaar. Begin met 10 keer en bouw het op naar 20 keer of meer.
Gebruik de Topkuur-Bio-Kuurolie voor het beste resultaat.

De huid boven de ogen, die het gebied van de wenkbrauwen en het voorhoofd omvat, heeft specifieke kenmerken en functies:

Dikte en textuur:
 • De huid boven de ogen is relatief dun in vergelijking met andere delen van het lichaam. Dit is vooral duidelijk in het gebied direct onder de wenkbrauwen en boven de oogleden.
 • De textuur is glad en elastisch, wat bijdraagt aan de expressiviteit van gezichtsuitdrukkingen.
Structuur:
 • De huid boven de ogen bevat minder talgklieren dan bijvoorbeeld de huid op het voorhoofd, waardoor het gebied minder vatbaar is voor acne, maar ook sneller droog kan aanvoelen.
 • Onder de huid bevinden zich meerdere lagen spieren, zoals de musculus frontalis die verantwoordelijk is voor het optrekken van de wenkbrauwen.
Doorbloeding en innervatie

Innervatie is de voorziening van een weefsel in een lichaam met zenuwen. Een zenuw innerveert een weefsel als uiteinden van deze zenuw zich in dat weefsel bevinden en zenuwimpulsen van of naar het weefsel kunnen overbrengen. Alle organen worden vanuit het centrale zenuwstelsel geïnnerveerd.

 • Het gebied heeft een rijke bloedtoevoer, wat essentieel is voor de voedingsstoffen en zuurstofvoorziening van de huidcellen.
 • Het is sterk geïnnerveerd, wat betekent dat het gevoelig is voor aanraking en pijn. Deze innervatie speelt ook een rol bij het uitvoeren van fijne motoriek zoals fronsen of het optrekken van de wenkbrauwen.
Functies:
 1. Bescherming:
  • De huid en de wenkbrauwen beschermen de ogen tegen vuil, zweet, en andere deeltjes die in de lucht zweven. De wenkbrauwen helpen zweet en regenwater af te voeren naar de zijkanten van het gezicht, weg van de ogen.
 2. Gezichtsuitdrukkingen
  • De huid boven de ogen speelt een cruciale rol in non-verbale communicatie. Bewegingen van de wenkbrauwen en het voorhoofd helpen emoties zoals verbazing, bezorgdheid, boosheid, en vreugde uit te drukken.
 3. Zonbescherming:
  • De wenkbrauwen bieden enige mate van schaduw voor de ogen, wat kan helpen bij het verminderen van verblinding door fel zonlicht.

Ervaring van een klant met de ooglift oefening
Zeker vijftien jaar geleden kwam Janny voor de eerste keer in mijn Dermakuurpraktijk in Amsterdam. Zij wilde me bedanken. Ik had geen idee waarvoor ze mij dank verschuldigd was. Al snel vertelde ze dat ze al heel wat schoonheidsoperaties had ondergaan. Vooral op het lichaam. Onder meer een borstlift, een buiklift, maar ook een halslift. Toen ze op een dag naar de plastisch chirurg ging voor een ooglift, weigerde hij deze te doen. Hij vond het voor haar qua gezondheid niet verantwoord.  Zo’n operatie zou net te veel zijn, volgens hem.
Ze was heel verdrietig, omdat ze zich stoorde aan het teveel aan huid boven haar ogen; ze had er zelfs last van. Heel toevallig zag ze in diezelfde week in de Bijenkorf mijn boekje Verjong je huid in 21 dagen. Met veel belangstelling bladerde ze erin en zag de ooglift oefening erin staan. Meteen kocht ze het boekje en ging aan de slag met de ‘Ooglift’.
Nu staat erbij vermeld: beginnen met 10 keer en langzaam opbouwen naar 20 keer. Maar zij deed de oefening de hele dag door. Ze wilde zo graag snel resultaat. De volgende dag liep ze in het dorp waar ze woonde en keken mensen haar aan. Verschillende mensen vroegen haar of ze iets aan haar gezicht had gedaan. Een paar mensen vroegen haar zelfs of ze een ooglift had laten doen. Ze schudde haar hoofd. ‘Nee, hoor, ik heb niets gedaan,’ antwoordde ze, terwijl ze vanbinnen zo blij was dat het haar gelukt was om een ooglift zonder operatie te doen. ‘En daarom wil ik je bedanken, omdat je mij in staat stelde die oefeningen te doen,’ zei ze.
Deze gebeurtenis is me altijd bijgebleven. Natuurlijk deed het me goed dat ik iemand met zoiets eenvoudigs heb kunnen helpen. Daarom geef ik de oefening nog steeds door, want zelf heb ik er ook ontzettend veel baat bij gehad. Mijn oogleden zijn, zonder dat ik ooit een operatie heb gehad, nog steeds vrij strak. Gewoon ook doen, zou ik zeggen. Veel succes!

We wensen je heel veel succes op weg naar een prachtige huid.

Lieve groet van Marjo

Lees meer over TOPKUUR-BIO-KUUROLIE op onze andere blogs

Winkelwagen
Scroll naar boven